A húsos burgerek után jöjjön egy kis változatosság, és ezúttal készítsük halból, pontosabban lazacból a pogácsát. Diétás és finom!

Grillezett lazac burger

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 4

Grillezett lazac burger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g lazac
  • 60 ml majonéz
  • 3 ek limelé
  • 8 g só
  • 6 g bors
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db jalapeno paprika
  • 4 db hamburger zsemle
  • 12 szelet uborka
  • 4 levél saláta

Elkészítés:

  1. A majonézt keverjük ki egy evőkanál lime lével, egy csipet sóval és borssal. Tegyük hűtőbe pihenni.
  2. A lazac bőrét távolítsuk el, vágjuk kisebb darabokra és így tegyük az aprítóba.
  3. A felaprított lazacot keverjük el a zsemlemorzsával, a maradék sóval, borssal, az apróra vágott jalapeno paprikával és az újhagymával, valamint a maradék lime lével.
  4. A lazacos masszázs alaposan dolgozzuk össze, majd készítsünk belőle 4 egyforma pogácsát.
  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Egy serpenyőt olajozzunk be enyhén és forrósítsunk fel a grillen.
  3. Süssük ezen a halpogácsát, oldalanként 2 percig.
  4. A kettévágott, enyhén megpirított zsemlék belső oldalát kenjük meg egy kanál majonézes keverékkel.
  5. Az egyik zsemle félre tegyük fel a halpogácsát, a 3 uborkaszeletet és egy salátalevelet. A másik zsemlével zárjuk a szendvicset!