Kiváló fehérjeforrás a lóbab, amiből grillezéssel finom, roppanós és enyhén csípős köret készíthető.

Grillezett lóbab

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Grillezett lóbab

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g hüvelyes lóbab
  • 2 ek olaj
  • 1 db újhagyma
  • fél kk chili paprika
  • 3 g só
  • 1 db citrom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy nagyobb tálba tegyük bele a babot és öntsük ár az olajat. Oszlassuk el az olajat egyenletesen a zöldség felületén.
  3. A forró grillre tegyük fel a babot sülni. Gyakori forgatás mellett grillezzük 5 percig. Ekkorra már kicsit meg kell pirulnia és puhulnia.
  4. Vegyük le a babot a grillről, és tegyük vissza a korábbi edénybe.
  5. Adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát, a sót és a chili paprikát. Jól keverjük össze.
  6. Citrommal meglocsolva kínáljuk.