Ha az őszi gyümölcsök nem lekvárként vagy pálinkaként végzik, akkor érdemes a grillen kísérletezni velük. A szilvából például remek csemege válik, ami a kicsik és nagyon kedvenve lesz.

Grillezett mézes szilva

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Grillezett mézes szilva

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db szilva
  • 6 ek méz
  • 150 ml joghurt

Elkészítés:

  1. A gillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A szilvákat vágjuk félbe, majd tegyük bele egy magas falú tálba.
  3. Öntsük rá 2 evőkanál mézet. Jól vonjuk be a szilvákat a mézzel.
  4. A rácsokat közben kenjük le egy kevés olajjal, majd tegyük fel rájuk a szilvákat a húsos oldaukkal lefelé.
  5. Három perc alatt enyhén grillezzük meg, majd fordítsuk meg őket és jöhet újabb 2-3 perc grillezés.
  6. A joghurtot keverjük el a maradék mézzel, és a grillről levett szilvákra halmozzunk egy kanálnyi joghurtot. Egy csipet fahéjjal megszórva azonnal tálalhatjuk.