Sokáig csak ázsiai boltokban találkozhattunk ezzel a zöldségfélével, de mióta már a piacokat is meghódította, bátrabban kísérletezhetünk vele. Grillezve kifejezetten ízletes zöldségköret lesz belőle.

Grillezett pak choi

Elkészítési idő: pihentetés + 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett pak choi

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db pak choi
  • 4 ek szójaszósz
  • 1 ek szezámolaj
  • 3 ek rizsecet
  • 2 ek chili szósz

Elkészítés:

A pak choit mossuk meg, majd hosszában vágjuk ketté.

A többi hozzávalóból készítsünk pácot, és egy mélyebb edénybe helyezett zöldségre öntsük rá.

Az így előkészített étel mehet a hűtőbe pihenni pár órára. Akár egy egész napot is hagyhatjuk pácolódni.

Amikor sütni akarjuk, melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra és tegyük fel a zöldséget sülni.

Időnként kenjük meg a visszamaradt páccal.

Süssük puhulásig, majd azonnal tálalhatjuk különféle grill húsokkal.