Húsmentes burger a grillről, ami a vegetáriánusok álma lehet. A portobello gomba húsos, vastag teste ízletes és zamatos húspótló, amiből kiváló szendvics lesz.
Grillezett portobello burger

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 3

Grillezett portobello burger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db portobello gomba
  • 2 db padlizsán
  • 2 db cukkini
  • fél kk só
  • 12 db burger zsömle
  • 1,5 kk szezámolaj
  • fél kk szezámmag
  • 12 szelet sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A gombát pucoljuk meg, a padlizsánt és a cukkinit vágjuk kisujjnyi szeletekre.
  3. A zöldségeket kenjük le napraforgó olajjal, sózzuk, majd tegyük fel a grillre sütni. 10 perc alatt süssük puhára a zöldségeket, majd vegyük le őket a grillről egy tálra.
  4. Vegyük le a grill hőfokát alacsonyra.
  5. A ketté vágott zsemlék tetejét kenjük le szezámolajjal és szórjuk meg szezámmaggal. Kicsit pirítsuk meg a grillen, majd állítsuk össze a burgert.
  6. Helyezzük a zsemle alsó részére a zöldségeket, majd  tegyük rá a sajtot és a zsemle tetejét.
  7. Tegyük vissza még egy percre, hogy a sajt is megolvadhasson. Melegen tálaljuk.