Ez a recept ékes példája annak, hogy valamikor a kevesebb több. Egyszerű fűszerezés, ami kihozza a krumpli aromáját, és plusz dimenziót ad a szokványos köretnek.

Grillezett rozmaringos krumpli

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 2

Grillezett rozmaringos krumpli

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db krumpli
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek friss rozmaring
  • 7 g só
  • 5 g bors

Elkészítés:

  1. A megpucolt krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd öntsük le olíva olajjal.
  2. Kézzel jól keverjük össze, hogy az olaj teljesen befedje a krumplit, majd jöhetnek rá a fűszerek: só, bors, aprított rozmaring.
  3. A fűszereket oszlassuk el egyenletesen, majd a 200 fokra előmelegített grillen süssük aranybarnára.
  4. Időnkénti forgatással, körülbelül 40 perc alatt elkészül a köret, amit tálalás előtt még utána ízesíthetünk ha kell egy kevés sóval vagy borssal.