Grillen szinte minden ételt elkészíthetünk, de a tészták mégsem tartoznak a népszerű grillételek közé. Ezzel a recepttel most ezen is változtatunk. A házi spagetti szósz füstö, karakteres íze kenterbe veri a bolti, üveges változatokat.

Grillezett spagetti szósz

Elkészítési idő: 130 perc
Nehézség: 2

Grillezett spagetti szósz

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 ml paradicsomszósz
  • 230 ml víz
  • 160 g cukor (fele barna, fele fehér)
  • 4 g fekete bors
  • 1 fej hagyma
  • 1 kk mustár
  • 30 ml citromlé
  • 30 ml Worcestershire szósz
  • 110 ml almaecet
  • 30 g bbq fűszerkeverék
  • 30 ml méz
  • 1 ek olaj

Elkészítés:

  1. A közepes hőmérsékletre előmelegített grillen egy magas lábast melegíts elő.
  2. A lábasba öntsd bele az olajat, majd futtasd meg rajta az apróra vágott hagymát.
  3. Amikor a hagyma elkezd barnulni add hozzá az összes többi hozzávalót és forrold fel a keveréket.
  4. Vedd lejjebb a hőfokot vagy vidd olyan helyre a lábast, hogy a szósz épphogy csak forrjon, majd időnkénti kevergetéssel előzd meg a leégést.
  5. Tető nélkül forrald, sűrítsd a szósz minél tovább. Két órára biztosan szükség lesz, de ha túl hígnak tűnik még ekkor is a szósz forrhat tovább a szósz.
  6. Amikor elérte a megfelelő sűrűséget, vegyük le a grillről, és használjuk a sertésragu elkészítéséhez. A maradékot pedig üvegbe téve, eltehetjük későbbre.
  7. (Ez a szósz mennyiség közel 900 g sertés darált húshoz elegendő.)