Ez a különleges tök fajta, ahogy a neve is mutatja, a spagettire hasonlít. Amikor megsült, a belseje vastag, tésztára emlékeztető szálakra esik, így nemcsak salátákba tehető, de a tészta helyettesítésére is használható.

Grillezett spagetti tök

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 1

Grillezett spagetti tök

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db spagetti tök
  • 1 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A tököt vágjuk ketté és távolítsuk el a magházat.
  2. Az olajjal kenjük le a húsát, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Tegyünk két gerezd fokhagymát a félbevágott darabokba és hagyjuk pihenni, amíg felfűt a grill.
  4. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  5. Tegyük fel a grillre a tököt a vágott féllel fölfelé, majd süssük 20 percig.
  6. Ezután fordítsuk meg (előtte vegyük ki a fokhagymát) és süssük újabb 5 percig.
  7. Ezután villával már könnyen kivehetjük a tök húsát és felhasználhatjuk köretként vagy tésztaételhez alapanyagként.