Ha a karácsonyi főfogásnak szárnyast választana, de a pulykán kívüli opciókat keres, akkor vessen egy pillantást erre a liba receptre. Méltó az ünnep fényéhez!

Grillezett, ünnepi liba

Elkészítési idő: 200 perc
Nehézség: 4

Grillezett, ünnepi liba

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db liba
  • 1 ek zsálya
  • 1 ek zellersó
  • 1 ek feketebors
  • 2 kk só

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a libát és egy papír törlővel töröljük szárazra.
  2. Egy kis tálkában keverjük el a fűszereket, majd ezzel dörzsöljük be a libát kívülről és belülről egyaránt.
  3. Az ízesített pulykát tekerjük tiszta, vizezett gézanyagba, majd így helyezzük egy tepsibe, hogy felfogjuk a kisülő leveket.
  4. Melegítsük elő a grillt alacsony hőfokra, és készüljünk a hosszú sütésre.
  5. Az első óra után, távolítsuk el az anyagot, és locsoljuk meg a húst a kisülő pecsenyelével.
  6. Folytassuk a sütést, amíg a hús belső hőmérséklete el nem éri a 63 fokot.
  7. Ekkor emeljük meg a grill hőfokát 180 fokra, hogy kívülről aranybarnára és ropogósra váltson a bőr.
  8. Amikor a hús belső hője eléri a 75 fokot, vegyük le a libát a grillről, és pihentessük 20 percig felvágás előtt.