Egyszerű és kellemes ízű köret, ami fokozza a bab roppanósságát. Húsok és grillezett sajtok mellé is kiváló.

Grillezett zöldbab

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Grillezett zöldbab

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g zöldbab
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk fokhagyma por
  • fél kk só
  • fél kk bors
  • 1 db citrom

Elkészítés:

  1. Mossuk meg és készítsük elő a babokat a végek levágásával.
  2. Közben melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  3. Egy kis edényben keverjük össze az olajat, a fokhagyma porral és a sóval, borssal.
  4. Ebben az olajos pácba forgassuk bele a babokat, hogy teljesen bevonja a darabokat az ízesített pác.
  5. Ezután mehet fel az egész a grill lapra vagy grillkosárban a rácsra.
  6. 8-10 percig grillezzük, időnként megmozgatva a zöldséget, hogy egyenletesebben süljön.
  7. Amikor levesszük a grillről, a citromból facsarjunk rá egy kevés levet, és már  tálalhatjuk is.