Az édes és a sós találkozásából mindig izgalmas falatok születnek. Ilyen ez a fügés előétel is, ami gyorsan megvan és eteti magát.

Baconbe tekert grillezett füge

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Baconbe tekert grillezett füge

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db füge
  • 170 g kecskesajt
  • 6 szelet bacon

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A megmosott fügéket vágjuk ketté.
  3. A vágott felekre halmozzunk egy kanálnyi kecskesajtot.
  4. A bacon szeleteket vágjuk ketté, és egy kicsit süssük elő, mert a füge gyorsabban megsül majd, mint a bacon, és máskülönben nem egyszerre lenne kész.
  5. Amikor a zsír kezd átlátszóvá válni, vegyük le a grillről a bacont és tekerjük a fügék köré. Ha szükséges rögzítsük fogpiszkálóval.
  6. 4-5 perc alatt süsd teljesen át a falatokat. A bacon legyen ropogós, de ha a sajt elkezd olvadni, akkor helyezd át a grill hűvösebb részébe vagy vedd le és tálald.