Gyümölcsös desszert, ami magán hordozza a télies ízeket. Pár perc alatt elkészül, így tökéletes lezárója lehet egy spontán alakult grillpartinak is.

Fahéjas grillezett barack

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Fahéjas grillezett barack

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db őszibarack
  • 1 ek cukor
  • 60 g vaj
  • negyed kk fahéj

Elkészítés:

  1. Egy kis tálkában keverjük össze a szoba hőmérsékletű vajat a cukorral és a fahéjjal, Jól kavarjuk ki a keveréket.
  2. A grillt közben melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  3. A megmosott barackokat töröljük meg, vágjuk ketté, és kicsit olajozzuk le őket, majd mehetnek a grillre húsukkal lefelé.
  4. Egy-két perc alatt puhítsunk a gyümölcshúson egy kevesen, ezt könnyű észrevenni a bőrén.
  5. Amikor már egy kicsit megpirult és megpuhult a barack, vegyük le őket a grillről, tegyünk a tetejükre egy kis kanál fahéjas vajat, és tálalhatjuk is.