Előrecsomagolt pite tésztából nagyon gyorsan elkészíthető ez a francia desszert, ami a grillen sülő édességek legjobb tulajdonságait hordozza. Ropogós külső, omlós, édes belső.

Francia almás pite

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 4

Francia almás pite

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 adag pite tészta
  • 3 ek jégcukor
  • 2 kk fahéj
  • 2 kk olaj
  • 400 g alma
  • 4 ek cukor
  • 1 ek citromlé

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy vas serpenyőt olajozzunk ki, majd a kinyújtott pite tésztát helyezzük bele az edénybe úgy, hogy legalább 2-3 centi túl lógjon a széleken.
  3. Az almát hámozzuk meg, vegyük ki a magházát, majd vágjuk kisebb darabokra. Egy edényben tegyük fel főni a négy evőkanál cukorral, fahéjjal, a citrommal és egy pici vízzel. Amikor teljesen megpuhul az alma, tegyük félre egy kicsit, hogy kihűljön.
  4. Ezt a kihűlt tölteléket töltsük bele a tésztába, majd a széleket hajtsuk középre, úgy, hogy a sütemény közepén még látszódjon az alma.
  5. Kenjük le a tésztát a maradék oljjal, majd szórjuk meg a jégcukorral.
  6. Mehet is a süti a grillre, ahol csukott tető alatt süssük 15-20 percig.
  7. Amikor a tészta ropogósra sült és szépen megbarnult, vanília fagylalttal tálaljuk.