A grillezett ananász minden évszakban és étkezés után megfelelő desszert. Édes, izgalmas, de nem telít el túlságosan. Pont olyan, amilyennek egy könnyű finomságnak lennie kell.

Grillezett ananász

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Grillezett ananász

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 220 g barna cukor
  • 2 kk fahéj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Az ananászt pucoljuk meg, vágjuk karikára. Ha konzerv változatot használunk, akkor azt csöpögtessük le.
  3. A cukrot és a fahéjat keverjük el egy kisebb tálba.
  4. A cukorba forgassuk bele az ananász szeleteket, amikor azonnal tehetünk is fel a grillre.
  5. Oldalanként 3-5 perc sütéssel karamellizáljuk rá a gyüm9lcsre a cukrot, és akár még melegen tálalhatjuk is. Vanília fagylalttal vagy tejszínhabbal kiváló.