A grillezés végén, amikor már mindenki jól lakott, eljön az ideje a kísérletezésnek. A szokatlan alapanyagok nyári tárházából nem maradhat ki a görögdinnye sem, ami igazán izgalmas lesz grillezés után.

Grillezett görögdinnye

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett görögdinnye

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db lime leve és héja
  • 60 g méz
  • 1 kisebb db görögdinnye
  • 1 ek olaj
  • 1 ek pehelysó

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük el a lime levét és héját a mézzel és az olajjal. (Használjunk valamilyen semlegesebb ízű olajat, mint a napraforgó.)
  3. A lime keverékkel kenjük le a cikkelyekre vágott dinnye szeleteket, majd tegyük fel a grillre.
  4. Körülbelül oldalanként 2 perc alatt pirítsuk meg és süssünk a gyümölcsbe grilljeleket.
  5. Pici sóval és esetleg mentával meghintve tálaljuk.