Friss, gyümölcsös ízével ez a salsa minden grillezett húshoz, akár csípősebb páccal készült ételhez is kellemes köret.

Gyümölcs salsa grillezett húsokhoz

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Gyümölcs salsa grillezett húsokhoz

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db mangó
  • 2 db barack
  • fél db ananász
  • 4 db paradicsom
  • 1 db fehér hagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db jalapeno paprika
  • 2 ek lime lé
  • 1 kk só
  • 2 ek cukor
  • 180 ml víz

Elkészítés:

  1. A magnót, ananászt, barackot, paradicsomot, hagymát és a paprikát vágjuk apró, nagyjából egyforma darabokra.
  2. Egy nagyobb tálba keverjük őket össze, sózzuk, majd jöhet bele a zúzott fokhagyma és a japaleno darabok.
  3. A vizet és a lime lét keverjük össze.
  4. Oldjuk fel a cukrot a vízben, majd öntsük rá a jól összekevert salsára.
  5. Egy órát pihentessük tálalás előtt a hűtőben.