Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Hawaii narancs

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 1 db narancs
  • 10 g cukor
  • 1 ek rum
  • 1 csipet fahéj
  • 1 késhegynyi vaj

Elkészítés:

  1. A megpucolt narancsot szedd gerezdjeire és távolítsd el minél alaposabban a belső fehér hártyát.
  2. Az így kapott gerezdeket tedd rá egy alufóliára, ott szórd meg a cukorral, a fahéjjal és a rummal. Végül mehet a tetejére a picike vajdarab.
  3. Csomagold be jó alaposan a narancsot és már teheted is fel a grillrácsra.
  4. Közepes hőmérsékleten süsd 15 percig, félidőben egyszer megfordítva a csomagocskát. Ezután már mehet is a vendégek tányérkájára.

Extra tippek: 

  • Bár önmagában is nagyon finom ez a desszert, tovább gazdagíthatod, ha fagylalttal vagy tejszínhabbal tálalod. Mindenképpen valami semlegesebb ízű fagylaltot válassz, mint a csoki, a vanília vagy a sztracsatella.