Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Juharszirupos ananász

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 120 ml juharszirup
  • 5 g fahéj
  • 2 ml Grand Miner

Elkészítés:

  1.  Az ananász tetejének levágása után hosszában vágd négy részbe a gyümölcsöt.
  2. Vágd ki a középen futó fás részt, majd egy éles késsel óvatosan kanyarítsd ki az ananászt a héjából. (Erre még később szükség lesz.) Az így kapott gyümölcsrészt szeleteld fel 1 centi vékony háromszögekre.
  3. A héjba visszatöltött szeleteket rakd is rá rögtön a közepes hőfokra felmelegített grillre, héjjal lefelé.
  4. Miközben az gyümölcs már a grillen ül, gyorsan keverd össze a juharszirupot, a fahéjt és az italt, hogy öt percenként meglocsolhasd a szépen sülő ananászt.
  5. 15 perc múlva pedig már kész is az azonnal tálalható gyümölcs desszert.

Extra tippek: 

  • Ha nem szeretnél ezért a mennyiségért beruházni egy Grand Marnier™ likőrre, akkor használj helyett bármilyen más narancslikőrt.
  • Ez az édes, de mégis könnyed desszert az év bármely szakában tökéletes lezárója egy grillpartinak. Nagy melegben tálald hidegen, fagylalttal. Hűvösebb időben pedig egyenesen a grillről érkezhet a tányérba, még forrón.