Cédruslapon sült lazac

Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézség: 3

Cédruslapon sült lazac

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • fél db lazac
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 g garam masala
  • 5 g kömény
  • 5 g koriander mag
  • 3 gerezd cayenne bors
  • 3 g só

Elkészítés:

  1. Áztasd be a cédruslapot a sütés kezdete előtt legalább fél órával.
  2. A kömény és a koriander magot száraz serpenyőben pirítsd meg, majd őröld le és így add a fűszerkeverékhez.
  3. Egy kis edénybe keverd össze a dörzspác hozzávalóit, majd szórd meg vele a lazacot, és óvatos mozdulatokkal dolgozd bele a hal húsába.
  4. Ezután hagyd pihenni a halat legalább 1 órán keresztül lefedetlenül a hűtőben.
  5. A sütéshez közepes hőfokra melegítsd elő a grillt.
  6. A beáztatott cédrusfáról töröld le a felesleges vizet, enyhén olajozd be az egyik oldalát, majd erre a részre helyezd fel a lazacot.
  7. A hőfokot ekkor vedd lejjebb, és zárd le a grill tetejét.
  8. Süsd a lazacot 20-25 percig, vagy addig amíg eléri az általad preferált átsülési szintet.

Extra tippek:

  • A garam masalát házilag is elkészítheted, ehhez csak a következő friss fűszereket kell összekeverned: kömény, kardamon, fahéj, fokhagyma, fekete bors, szerecsendió, koriander.
  • A lazacot egészben, de akár darabokban is megsütheted. Az egészet könnyebb együtt kezelni, de a darabok jobban ízesíthetőek és gyorsabban átsülnek.

Használd a hal sütéséhez a Broil King cédruslapokat!