Grillezett homárfarok

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Grillezett homárfarok

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 6 db homárfarok
  • 60 ml citromlé
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 60 ml Olívaolaj
  • 5 g kapor
  • 2 db citrom

Elkészítés:

  1. A grill bekapcsolás után (magas hőfok), készítsd el a pácot. Egyszerűen keverd össze a citromlét az olajjal és fűszerezd sóval,borssal és kaporral.
  2. Hosszában vágd ketté a megtisztított homárt és egy ecsettel vidd fel ezt a keveréket a szabaddá vált húsra.
  3. Kicsit lejjebb véve a hőfokot, kezdheted is a sütést. Először a húsával lefelé helyezd fel a grillrácsra a homárt, majd 1 perc elteltével fordítsd meg, úgy, hogy most a páncélja legyen alul.
  4. Ebben a pozícióban 8-10 perc alatt süsd készre. Ha elkészült a homár páncéljának színe rózsaszínesre változik, míg a hús szépen kifehéredik.
  5. Citrommal körítve azonnal tálalhatod is az omlós homárt.

Extra tippek: 

  • Ha lehet friss kaprot használj, amit apróra összevágva adj a többi hozzávalóhoz.
  • A homárt mosás után töröld teljesen szárazra, hogy a pác hiba nélkül végezhesse a dolgát.
  • Ha nyársat szúrsz hosszában a homár páncélján keresztül, akkor megakadályozhatod, hogy sütésnél betekeredjen a homár.