Ha valami könnyű, de mégis elegáns fogást keresne romantikus estékhez, akkor ez a kétszemélyes lazac recept önért kiállt. Zöldség és hal meglepően jól sikerült és emlékezetes találkozása ez.

Grillezett lazac fűszervajjal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett lazac fűszervajjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 szelet lazac
  • 2 ek vaj
  • 2-3 levél bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 g brokkoli
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 g só
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. Elsőnek készítsük el a fűszervajat. Ehhez a vajat 10-15 másodpercig melegítsük a mikróba, hogy könnyen formázható, de ne folyós legyen. Adjuk hozzá az aprított bazsalikomot és zúzott fokhagyma felét. Jól keverjük össze, majd egy alufóliára halmozva, próbáljunk belőle kis hengert formázni. Hűtőben pihentessük.
  2. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  3. A lazac mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre, amíg a grill melegszik.
  4. Közben a brokkolit egy kisebb tálban szedjük apró rózsákra, olajozzuk be, és ízesítsük a maradék fokhagymával.
  5. A grill rácsát kenjük le egy kevés olívaolajjal, majd tegyük fel a lazacot 5-6 percre, oldalanként. (Ha aggódik a leragadás miatt, használhat előre beáztatott falapot is a sütéshez.)
  6. A lazaccal együtt kerüljön fel a brokkoli is a vaslapra, amit időnként forgassunk meg, és 10-12 perc alatt süssük készre.
  7. Tálaláskor a még forró lazacra tegyünk egy keveset a bazsalikomos vajból, és hagyjuk hogy ráolvadjon.