A lime savassága életre kelti a lazac karakteres ízét, és egy igazán frissítő kombináció születik a grillen. A pác csirkével és rákkal is kitűnő, de a lazaccal tényleg kihagyhatatlan.

Grillezett lazac lime-mal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 4

Grillezett lazac lime-mal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac filé
  • 4 ek vaj
  • 120 ml lime lé
  • 60 ml méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek koriander levél

Elkészítés:

  1. A lazac szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a közepes hőfokra melegített grillte tegyük is fel húsával lefelé.
  2. 8 perc után fordítsuk meg, és süssük további 6 percig, hogy teljesen átsüljön.
  3. Végül pihentessük 5 percig.
  4. Miközben a lazac sül, elkészíthetjük a pácot. Ehhez egy kisebb edényben forraljuk össze a vajat, a lime levét és az apróra vágott fokhagymát. A tűzről levéve adjuk hozzá a koriender leveleket is.
  5. Tálaláskor bőségesen öntözzük meg a lazacos a mártással. Salátával könnyed, üdítő fogás lesz.