Grillezett lazac, narancsos mangómártással

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett lazac, narancsos mangómártással

írta: Balogh Ferenc

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 1 db mangó
  • fél db narancs
  • 1 gerezd lime
  • 8 db burgonya
  • 1 db póréhagyma
  • 1 ek színes bors
  • 5 g só
  • 3 g őrölt chili
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. A lazacszeleteket besózzuk, bedörzsöljük az összetört színes borssal. Mindkét oldalát jól átsütjük.
  2. A mangót apró darabokra vágjuk, adunk hozzá feldarabolt narancsot és a feldarabolt poréhagymát. Egészen kevéske chiliporral megszórjuk és egy-két teáskanál olívaolajja meglocsoljuk. 
  3. A főtt burgonyákat kettészeljük, ráhelyezzük a halszeletet. Majd díszítjük a póréhagyma zöld részével.
  4. Hozzáadjuk a mártást.

Extra tippek:

  • Használhatsz fagyasztott vagy konzerv mangót is, de ez utóbbit alaposan mosd át, hogy ne legyen túlzottan édes az íze.

 

Süsd az alapanyagokat öntöttvas grillrácson.