Egy könnyű és 20 perc alatt összeállítható halvacsora készíthető a receptből, ami egészséges és finom.

Grillezett tőkehal

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett tőkehal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet tőkehal filé
  • 1 ek olívaolaj
  • 220 g zöldbab
  • 1 db póréhagyma
  • 4 g só
  • 4 g bors
  • 2 cső kukorica
  • 2 ek pesztó
  • 60 ml víz

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra, és az olajat hevítsük fel a serpenyőben.
  2. A tőkehal szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd tegyük fel a grillre, ahol süssük 3-5 percig.
  3. Ezután fordítsuk meg a halat és tegyük fel mellé a babot és a karikákra vágott póréhagymát.
  4. Öntsük alá a vizet majd fedjük le, hogy a zöldségek megpuhulhassanak. 3-5 perc után vegyük ki óvatosan a halat.
  5. A zöldségekhez adjuk hozzá a kukoricaszemeket és főzzük további 1 percig.
  6. Végül keverjük bele a pesztót.
  7. Az így elkészült zöldségkörettel kínáljuk a halat.