Aki szeretne kitörni a tonhal, lazac, harcsa háromszögből, próbálkozzon meg a selymes ízű kardhallal. A lime-gyömbér pác különlegessé varázsolja majd az élményt.

Gyömbéres-lime-os kardhal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Gyömbéres-lime-os kardhal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db kardhal steak
  • 3 ek méz
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cm friss gyömbér
  • 1 db lime héja és leve
  • 3 g fehérbors

Elkészítés:

  1. A páchoz keverjük össze a hozzávalókat egy nagyobb tálba: a gyömbért és a lime-ot reszeljük le, a fokhagymát zúzzuk össze majd adjuk hozzá a borsot, a szójaszószt, az olajat, a lime kifacsart levét és a mézet.
  2. A pácot öntsük rá a halszeletekre, hogy minél jobban ellepje őket, majd lefedve tegyük pihenni a hűtőbe 30-60 percig.
  3. Közben melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  4. Kicsit olajozzuk be a rácsokat, hogy a hal majd ne ragadjon le.
  5. Tegyük fel a kardhalat sülni. Kenjük le még egy kis páccal, majd 3-4 perc után fordítsuk meg.
  6. Ekkor a másik oldalt is kenjük le és süssük újabb 5 percig.
  7. Ha a hal átsült, vegyük le a grilltől és zöldségkörettel tálaljuk.