Ha valamilyen különlegesebb előételt keresne a grill partihoz, tegyen próbát a tenger gyümölcseivel.
Kagylós, garnélás grill nyárs

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Kagylós, garnélás grill nyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 450 g garnéla
  • 450 g fésűkagyló
  • 320 ml szójaszósz
  • 240 ml mirin
  • 240 ml szaké
  • 2 db citrom
  • 2 db jalapeno paprika
  • 20 ml olaj

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb pohárban keverjük össze a folyékony hozzávalókat.
  2. Vágjuk vékony karikákra a citromot és a paprikát is, majd ezt is adjuk a pácléhez.
  3. A megtisztított kagylót és garnélát húzzuk nyársra felváltva, majd tegyük bele a pácba.
  4. Hagyjuk pihenni 30 percig a hűtőben, majd csöpögtessük le.
  5. Melegítsük elő a grill magas hőfokra és olajozzuk le a rácsokat.
  6. Tegyük fel a grillre a nyársakat sülni, és gyorsan, oldalanként mindössze 4 perc alatt, pirítsuk meg.
  7. Azonnal, még melegen tálaljuk. Édes chilivel nagyon finom.