Gyorsan elkészíthető, elegáns fogás, ami vendégvárásra is tökéletes.

Mézes-fokhagymás garnéla

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Mézes-fokhagymás garnéla

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g garnéla
  • 80 ml méz
  • 60 ml szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk gyömbérpor
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. A mézet, a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért keverjük össze egy kisebb tálba.
  2. A megtisztított garnélát tegyük egy fedeles tálba vagy zárható zacskóba és öntsük rá a pác felét. Jól keverjük össze és tegyük be a hűtőbe pihenni. Akár fél nappal sütés előtt is elkészíthetjük.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  4. A grill lapot olajozzuk be és süssük a garnélákat 45 másodpercig az egyik oldalukon.
  5. Fordítsuk meg a rákokat és öntsünk rá a maradék pácléből. A teljes sütésig 1-2 percig pirítsuk a garnélákat.
  6. Rizzsel, párolt zöldséggel kínáljuk.