A hamburger az egyik legnépszerűbb grill étel, ami kicsik és nagyok kedvence. Készíthető vegerátiánus változatban is, és variálhatósága miatt könnyen testre szabható. Ideális nagyobb társaságoknak, ahol mindenki mást és mást szeret. Jöjjön belőle a legegyszerűbb változat.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Hamburger minimál

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db hagyma
  • 1 kk barnacukor
  • 1 kk füstölt paprika
  • 3 ek worchester szósz
  • 3 ek fehérbor ecet
  • 4 szelet cheddar sajt
  • 1 db jégsaláta

Elkészítés:

  1. Barbecue szósz: egy hagymát és pár gerezd fokhagymát apróra vágunk. Olívaolajon futtatjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
  2.  Barna cukorral karamellizáljuk a hagymát, hogy kicsit szirupos legyen a szószunk. Egy kis kanál füstölt paprikát teszünk hozzá, hogy adjunk egy karakteres ízt.
  3. Ezután a savasságát a fehérborecettel adjuk meg, melyet kicsit redukáljunk, majd jöhet pár kanál worchester szósz és ketchup tetszés szerint. Ezt 2-3 percig főzzük, amennyire sűrűre akarjuk. 
  4. Húspogácsa: darált sertéshúst használunk, amihez készítünk egy sült szalonnát.
  5. A szalonnát apró kockákra vágjuk és olíva olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Ehhez is adunk egy kis füstölt paprikát. Mikor jól megsült, akkor hozzáadjuk a darált sertéshez, amit borsozunk, sózunk és összekeverjük. Ezután kis golflabdákat formázunk és ujjnyi vastagra lapítjuk. Majd mindkét oldalán megsütjük grillen. Mikor a második oldalát sütjük egy szelet chedar sajtot rakjunk rá, hogy ráolvadjon. Ezután már csak össze kell állítani a burgert. 
  6. Tálaláshoz, a bucit vágjuk ketté, az aljára egy saláta levél, majd rá a húspogácsa a chedarral, rá a barbecue szósz, végül paradicsom, hagyma is mehet rá ízlés szerint.
Extra tippek:
  • Bucit mindenki készíthet egyéni ízlés alapján, vagy vedd pékségből, de semmiképpen se az előrecsomagolt, supermarketeset használd. 

A húspogácsák sütését megkönnyíti a burgerkosár használata.