A bolti bbq szószokkal ellentétben egy házi változatban pontosan tudjuk, hogy mi található, és sokkal inkább diétákra szabható. Az ízről nem is beszélve!

Házi bbq szósz

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: 2

Házi bbq szósz

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 1 kis konzerv paradicsom püré
  • 2 kk fokhagymapor
  • 2 kk hagymapor
  • 1 kk piros paprika
  • 1 késhegynyi cayenne bors
  • 1 késhegynyi fekete bors
  • 120 ml alma ecet
  • 120 ml narancslé
  • 140 g barna cukor
  • 2 kk mustár por
  • 2 ek Worcestershire szósz
  • 10 g só

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel az olajat egy magas falú serpenyőben közepes hőfokon.
  2. Adjuk hozzá a paradicsompürét és kevergessük 1 percig, majd jöhet bele a fokhagymapor, a hagymapor, a paprika és a cayenne bors valamint a fekete bors.
  3. Főzzük kevergetve a szószt körülbelül 1 percig, amíg meg nem érezzük a fűszerek finom illatát.
  4. Ekkor adjuk hozzá az almaecetet, a narancslét, a cukrot, a Worcestershire szószt, a mustárt és legalább 3 pohár vizet.
  5. Főzzük tovább, kevergetve, amíg a felére redukálódik a szósz. (Körülbelül 1 óra.)
  6. Utolsó lépésként adjuk hozzá a sót, aminek adagját ízlés szerint változtathatjuk.
  7. Azonnal felhasználható, de hűtőbe téve sokáig eláll.