A jó idő beköszöntével a zöldségek tárháza is kinyílik, és egyre többször kerülhet az asztalra frissen készült saláta. A melegben sokkal szívesebben is fogyasztjuk ezeket a könnyed fogásokat, így egy finom házi öntettel kedveskedünk az otthon elkészített cézás salátához.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Házi öntet cézár salátához

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 80 g szardínia
  • 110 g parmezán sajt
  • 4 ger fokhagyma
  • 90 ml balzsamecet
  • 550 ml olívaolaj
  • 45 ml citromlé
  • 10 g mustár
  • 5 ml worchester szósz
  • 2 db tojás
  • 5 g só
  • 5 g bors

Elkészítés:

A nagy adag salátaöntet elkészítéséhez először is össze kell darálni a fokhagymát. A gerezdeket tegye egy aprítóba és vágja őket nagyon apróra.

Amikor ez megvan, adja hozzá a szardíniát és a tojásokat, majd dolgozza össze őket alaposan.

Ezután mehet az aprítóba a balzsamecet, a citromlé, a Worcestershire szósz, a mustár és a reszelt parmezán is.

Amikor ezeket is jól beledolgozta a szószba, utolsó lépésként jöhet az olaj. Az olaj hozzáadásakor ne állítsa le a gépet, folyamatosan keverje a szószt, amíg vékony sugárban hozzácsorgatja az olajat.

Ha elérte a krémes, egynemű állagot, akkor a sóval, borssal ízesítheti a szószt  kedve szerint és már tálalható is a kész salátaöntet.