Izgalmas házi szósz teszi fel a koronát a csirke és ananász verhetetlen párosára.

Ananászos csirkenyárs

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 3

Ananászos csirkenyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb
  • 1 db ananász
  • 240 ml ketchup
  • 60 ml szójaszósz
  • 60 ml méz
  • 1 ek mustár
  • 60 g barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom leve
  • 3 ek olaj
  • 8 g só
  • 5 g bors

Elkészítés:

  1. Az oldalégőre tegyünk fel egy kis lábast és kezdjük el összemelegíteni a mézet, a ketchupot, a szójaszószt, a mustárt, a cukort, a fokhagymát és a citrom levét.
  2. Forrás után sűrítsük be 10 perc alatt, majd tegyük félre hűlni.
  3. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  4. A csirkecombokat csontozzuk ki és vegyük le a bőrét is, majd vágjuk fel 4 kisebb darabra.
  5. Az ananászt tisztítsuk meg és aprítsuk ugyancsak 3 cm-es darabokra.
  6. Készítsük el a nyársakat: felváltva húzzuk fel a csirkét és az ananászt.
  7. Kenjük le a nyársat olajjal, és sózzuk, borsozzuk.
  8. A félretett szószból vegyük ki a fokhagymát, a többivel pedig kenjük le az egész nyársat.
  9. Tegyük fel a grillre a húsokat sülni 10-15 percig.
  10. 4 percenként forgassunk rajtuk egyet és kenjük le újra a szósszal.
  11. Melegen, a maradék szósszal tálaljuk rizzsel vagy grillezett burgonyával.