Enyhén csípős, a nagy melegben kellően sós, és ízletes a baconbe tekert csirke. Családi grillezésekhez kiváló választás, salátával vagy salsával is fogyasztható.

Baconbe csavart chilis csirke

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Baconbe csavart chilis csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 12 db alsó csirkecomb
  • 12 szelet bacon
  • 1 ek kömény
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 kk chili por
  • 2 kk barna cukor
  • fél kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. A csirkecombokról vegyük le a bőrt, majd egy nagyobb tálba helyezve őket, öntsük rá az olajat, és szórjuk rá a fűszereket. Kézzel dolgozzuk össze, amíg a combokat egyenletesen befedi a pác.
  2. Amíg pihennek a combok, melegítsük elő a grill közepes hőfokra.
  3. Az előkészületek utolsó lépéseként a pácolt combokat tekerjük be egy-egy szelet baconbe, amit egy fogpiszkálóval rogzíthatünk, hogy biztosan a helyén tartja a szalonnát.
  4. A rácsokon vagy a csirkecomb sütőn 20-30 perc alatt puhára sül a hús, a mérettől függően. A grillről levéve salátával tálalható.