Chilis-narancsos sertésszelet

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Chilis-narancsos sertésszelet

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • fél gerezd fokhagyma
  • fél db narancs - leve, héja
  • 10 g chili por
  • 30 g méz
  • 5 g őrölt kömény
  • 5 g só
  • 2 g rozmaring
  • 2 g kakukkfű

Elkészítés:

  1. Egy kisebb edénybe melegítsd fel a mézet, de csak annyira, hogy enyhén folyós legyen, ne nagyon meleg.
  2. Ehhez add hozzá a fűszereket és a narancshéjat is.
  3. A sertésszelet egyik oldalát kend meg a mézes mázzal és ezzel a mázzal lefelé tedd a husit, közepesre előmelegített grillre.
  4. 4-6 percig süsd ezt az oldalt, majd megfordítva süsd a másik oldalát is ugyanennyi ideig.
  5. De fontos, hogy a még a karaj megfordítása előtt kend le a felső oldalt a mézes keverék másik felével. Így mindkét oldalán kellően karamellizálódhat a máz.

Extra tippek:

  • A recept különlegessége a chili csípősségének és a méz édességének keveredésében rejlik. Ha még extrémebbé szeretnéd tenni az ízhatást, akkor a narancs héja mellett a fél narancs levét is hozzáadhatod a szószhoz.
  • Ha a recept után maradó fél gerezd fokhagymával nem tudnál mit kezdeni, akkor inkább használj fokhagymaport. Ebből nagyjából 2 g szükséges.