Gather around the grill with this inspirational recipe and grilling ideas for family and friends.

Citromos csirkeburger

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 3

Citromos csirkeburger

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg darált csirke
  • 400 g spenót
  • 6 szál újhagyma
  • 2 db tojás
  • 6 ek parmezán sajt
  • 4 kk citromhéj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban készítsük el ahúspogácsákat. A darált húst keverjük össze a spenóttal, az apróra vágott újhagymával, a tojással, a sajttal, a citromhéjjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel (só, bors, paprika.)
  2. A húst jól gyúrjuk össze, majd készítsünk 8 egyforma pogácsát belőle, amit tegyünk félre a hűtőbe pihenni.
  3. Melegítsük elő a grill közepes/magas hőfokra, olajozzuk meg a rácsokat és a fél óra leteltével mehetnek is fel a húspogácsák a grillre
  4. Oldalanként 3-3 perc alatt süssük készre a húst.
  5. Ekkor vegyük lejjebb a grill hőmérsékletét és süssük újabb 3 percig oldalanként. Ezalatt átsül, de nem szárad ki a hús.
  6. Az utolsó percekben felkerülhet a grillre a zsemle is, hogy 2 perc alatt megpirítsuk a belsejüket.
  7. A kedvenc szószával összeállítva, tálalhatja is a citromos, fokhagymás csirkeburgert.