Egy könnyed citromos máz teszi izgalmassá a sertéshúst. Grillen zöldségkörettel tökéletes egy frissítő vacsorának.

Citromos sertés szelet

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 3

Citromos sertés szelet

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db sertészelet csonttal
  • 60 ml citromlé
  • 180 ml szójaszósz
  • 1 ek chili szósz
  • 1 ek barna cukor
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A fokhagymát aprítsuk fel majd adjuk hozzá a szójaszószhoz. Ezt keverjük el a citromlével, a chili szósszal és a barna cukorral.
  2. A pácból vegyünk ki egy keveset és tegyük félre.
  3. A többit öntsük egy zárható zacskóba.
  4. Tegyük bele a hússzeleteket a pácba, zárjuk le és hűtőben pihentessük minél tovább. Akár egy éjszakán keresztül is.
  5. A pihentetés végén, vegyük ki a húst és csöpögtessük le.
  6. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra és oldalanként 6-8 perc alatt süssük készre a húst.
  7. Időnként kenjük le a félretett páccal, hogy még ízesebb legyen.
  8. A grillről levéve, pihentessük 5 perc tálalás előtt.