A keleties ízek kedvelőinek ajánljuk ezt az édes-erős csirkecombot zöldsalátával vagy savanyúsággal kiváló.

Édes-csípős csirkecombfilé

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Édes-csípős csirkecombfilé

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkebombfilé
  • 3 ek vaj
  • 1 ek gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 g füstölt paprikra
  • 4 ek méz
  • 2 g szegfűszeg
  • 6 ek sriracha szósz
  • 1 kk limelé

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes*/magas hőfokra.
  2. Egy szószos edényben melegítsük meg a vajat.
  3. Amikor már elolvadt a vaj, adjuk hozzá az aprított gyömbért és fokhagymát. Keverjük egy percig, amíg hangsúlyossá válik az illatuk.
  4. Ekkor adjuk hozzá a paprikát, az őrölt szegfűszeget, a mézet, a sriracha szószt és a lime levét. Keverjük és főzzük 4-5 percig, amíg kellően besűrűsödik, majd vegyük le az oldalégőről.
  5. A csirkecombokat töröljük szárazra, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  6. Tegyük fel a csirkéket sülni olajozott rácsokra. Oldalanként 4-5 perc után fordítsunk rajta egyet. Ezt ismételjük legalább négyszer.
  7. Az utolsó 5 percben kenjük le a csirkéket a mázzal és süssük még 5-5 percig oldalanként.
  8. Még melegen tálaljuk.