A tri tap a marha egyik legnemesebb része, ami a csípő és a combcsont között található. Különösen szaftos, ezért tökéletes grillezésre.

Édes-füstös tri tip

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 4

Édes-füstös tri tip

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db tri tip
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1 ek füstölt paprika
  • 1 kk fokhagyma por
  • 1 kk hagyma por
  • 2 kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy kis edényben keverjük össze a fűszereket az olajjal és oszlassuk el a hús felületén. (A tri tip súlya változó, általában 5 kg körül van. Helyett más marharésszel is, hasonló súlyban.)
  3. Ezután tekerjük be a húst fóliába és pihentessük a hűtőben minél tovább. Akár egy napig is állhat.
  4. Süssük a húst 30 percig, legalább három forgatással.
  5. Amikor már szépen megsült, vegyük le a grillről, de felvágás előtt pihentessük legalább 10 percig.
  6. Vékonyra szeletelve tálaljuk.