Grill borda, sült fűszeres kompóttal

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Grill borda, sült fűszeres kompóttal

írta: SpaTrendOnline

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 5 dkg só
  • 2 dkg bors
  • 1 dl ketchup
  • 1 ek méz
  • 1 db chili
  • 3 ek cola
  • 1 db ananász
  • 20 dkg szilva
  • 3 db alma
  • 20 dkg ribizli
  • 25 dkg szeder
  • 3 db babérlevél
  • 3 rúd fahéj
  • 1 ek szárított narancshéj
  • 1 ek őrölt gyömbér
  • 2 dl sangria
  • 2 dkg vaj
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 kg burgonya

Elkészítés:

  1. Az oldalast besózom, fokhagymával bedörzsölöm, borsozom és 1-2 órára félre teszem. Addig elkészítem a fűszeres sült kompótot.
  2. Az ananászt megpucolom, cikkekre darabolom. Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, feldarabolom az almát, beleszórom a fagyasztott gyümölcsöket és az ananászt és elkeverem, hogy mindenhol legyen mindenből. Egy befőttes üvegbe beleöntöm a sangriát és a fűszereket a bors kivételével és alaposan összerázom.  A gyümölcsök közé beszurkálom a babérleveleket és a fahéjrudakat, majd meglocsolom a fűszeres sangriával. Megszórom a cukorral és a borssal és 180 fokos sütőben kb 35 perc alatt megsütöm. Fedett grillben, cserépedényben is készülhet!
  3. Aztán elkészítem az  oldalasra a mázat. Összekeverem a ketchup-öt a mézzel és az apróra vágott chilivel, valamint a colával.
  4. A forró grillrácson az oldalasokat többször megforgatva megsütöm, majd leveszem róla és fedett edényben 5 percig pihentetem.
  5. 5 perc után visszateszem a rácsra, megkenem a mázzal és 6-8 perc alatt rásütöm azt.
  6. A meghámozott apró burgonyát hosszában félbe vágom, a lapos felét megsózom, a gömbölyű felével a rácsra helyezem és 20-25 perc alatt megsütöm. Én az oldalas mellett szoktam sütni, hogy egyszerre készüljenek el.

Extra tippek:

  • Az ananász lehet konzerv is, akkor a levét keverjük bele a sangriába!

 

A pác felviteléhez használj szilikon fejű ecsetet.