A cézár saláta ihlette meg ezt a finom és könnyű vacsorának szánt receptet, ami a kenyér roppanását a bundázott csirkével emeli be az ételbe. A grillen hamar elkészül, akár nagyobb adagban is.

Grillezett csirke saláta

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett csirke saláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell filé
  • 1,5 ek mustár
  • 6 ek parmezán sajt
  • 1 db szardella
  • 70 g panko
  • 2 fej római saláta
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
  • 2 g só
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Készítsük el a mustáros pácot a mustár, a sajt fele és a szardella összekeverésével.
  3. A csirkeszeleteket sózzuk és borsozzuk. A grill lapot olajozzuk be, és tegyül fel sülni a csirkéket 4 percig.
  4. Ezután fordítsuk meg, és kenjük le a mustáros páccal, majd szórjuk meg pankó morzsával. Ecsettel egy kevés olajat vigyünk fel a bundára, hogy ropogósabbra süljön a panír.
  5. Zárt tető alatt süssük 5 percig, majd a másik oldalt is készítsük el így, és süssük újabb 2 percig a csirkét.
  6. Ezután tegyük félre 5 percig pihenni, majd kisebb darabokra felvágva adjuk a salátához.
  7. A salátának való római salátát közben szedjük leveleire és egy pici olajjal kezeljük le mindkét oldalt.
  8. Tegyük fel a grillre és 2 perc alatt grillezzük meg a leveleket.
  9. Ezután tegyük a a saláta egy negyedét minden tányérra, öntsük le a citromlével, egy kevés olajjal és a maradék sajttal. Tányéronként egy felszeletelt csirkét tegyünk a saláta tetejére, és kínáljuk örömmel!