Könnyű, egyszerű és egészséges fogás csirkéből és gyümölcsből.

Grillezett csirke szilva salátával

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett csirke szilva salátával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet csirkemell
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 db szilva
  • 80 g szeletelt mandula
  • 1 db kis hagyma
  • fél marék petrezselyem
  • 1 csomag arugula saláta
  • 3 g só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A csirkeszeleteket sózzuk (és ha szeretjük borsozzuk is).
  3. Leolajozott rácsokon, süssük a csirkét 4-6 perc alatt oldalanként aranybarnára.
  4. A szilvákat vágjuk félbe és magozzuk ki és süssük meg a szilvát is 6-8 perc alatt.
  5. A szeletelt mandulát közben pirítsuk meg egy száraz serpenyőben vagy vaslapon 3-5 perc alatt, majd keverjük össze az apróra vágott hagymával és petrezselyemmel.
  6. A grillről levett szilvákat felezzük még el és keverjük el az arugula salátával. Ehhez adjuk hozzá a mandulát keveréket és végül tálaljuk a csirkével.