Egyszerűen összeállítható és a hozzávalók listája is szabadon bővíthető, variálható ennél a nyárson sült kolbász receptnél. Nyárestékre tökéletes!

Grillezett kolbásznyárs

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett kolbásznyárs

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 db sütnivaló kolbász
  • 1 db hagyma
  • 1 db édes paprika
  • 1 db zöld paprika
  • 200 g koktél paradicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • fél kk bors
  • negyed kk só
  • 200 g provolone sajt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A hagymát és a paprikákat vágyjuk fel 2 cm-es darabokra. Tegyük egy  tálkába őket.
  3. Adjuk hozzá a paradicsomokat, az olajat és a sót, borsot.
  4. Keverjük össze az egészet, majd a karikákra vágott kolbásszal felváltva húzzuk nyársra a zöldségeket.
  5. Tegyük fel a grillre sülni a rácsokat 8-10 percre.
  6. Időnként forgassuk meg, hogy egyenletesen süljenek.
  7. Amikor a grillről levesszük a nyársakat, mindegyik végére és elejére szúrjunk fel egy kockára vágott sajtot.
  8. Tálalhatjuk is!