A vékony steak nagy előnye, hogy pillanatok alatt megsül. A szósszá olvadó fekete borsos vajtól pedig igazán izgalmas ízekkel gazdagodik a fogás. Gyors vacsorának kiváló!

Grillezett steak fekete borsos vajjal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 4

Grillezett steak fekete borsos vajjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 1 kk fekete bors
  • fél kk só
  • 600 g dagadó vagy hasaalja
  • 1 ek olaj
  • 1 csomag retek
  • 1 db citrom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Olajozzuk meg a rácsokat.
  3. Keverjük össze vajat, a frissen őrölt borssal, majd adjuk hozzá a sót.
  4. A steakeket is sózhatjuk, borsozhatjuk ízlés szerint pluszba, majd tegyük fel őket a grillre.
  5. Ott időnként megfordítva süssük 7-10 percig, és pihentessük 5 percig.
  6. Ekkor tegyük fel rá a borsos vajat és hagyjuk megolvadni.
  7. A friss retket egy picit olajozzuk be, sózzuk, borsozzuk, és süddük a grillen 2 percig.
  8. A steaket citromszeletekkel és a retekkel tálaljuk.