Édeskés, gyömbéres és nagyon finom. A sertésnek is adhatunk néha egy kis egzotikus ízvilágot, hogy kitörjön a megszokás börtönéből.

Gyömbéres, mézes grill sertésszelet

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 4

Gyömbéres, mézes grill sertésszelet

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csontos szertésszelet
  • 2 cm friss gyömbér
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 8 ek méz
  • 1 ek barna cukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek rizsecet
  • fél kk chili pehely
  • 1 kk só
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk őrölt gyömbér

Elkészítés:

  1. Készítsük el a páclét. Ehhez egy kisebb tálban keverjük össze a lereszelt gyömbért, négy evőkanál mézzel, a cukorral, a szójaszósszal, a rizsecettel, a sóval, olajjal és a paprika pehellyel.
  2. Ebbe a pácba helyezzük bele a hússzeleteket és pihentessük a hűtőben, lehetőleg minél tovább, de legalább 3-4 óráig.
  3. A maradék mézet keverjük össze az őrölt gyömbérrel és tegyük félre a sütés végére.
  4. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és vegyük ki a sertést a pácból.
  5. Tegyük fel a grillre sülni a húst és oldalanként 4-5 perc alatt pirítsuk meg. Ha megjelennek a grilljelek, akkor jól csináljuk.
  6. Ezután vegyük lejjebb a hőfokot vagy tegyük a húst a grill hidegebb részére és süssük további 5-8 percig.
  7. Időnként kenjük le a gyömbéres, mézes mázzal, ettől lesz igazán intenzív az íze.
  8. A grillről levéve még pihentessük 5 percig, utána tálalhatjuk.