A keleties ízű pácolt csirkék frissen sütött, grillezett változata kiváló tavaszi étel. Ízük friss, enyhén füstös, ami kiválóan megy a zöldsalátákhoz.

Kínai csirke nyársak

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: 3

Kínai csirke nyársak

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g csirkemell filé
  • 120 ml szójaszósz
  • 120 g barna cukor
  • 1 kisebb db hagyma
  • 60 ml rizsecet
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek szezámolaj

Elkészítés:

  1. A csirkén kívül minden alapanyagot tegyük egy tálba (a hagymákat egészen apróra vágva) és jól keverjük össze a pácot.
  2. A csirkéket vágjuk falatnyi darabokra, és adjuk a páchoz.
  3. Lezárt edényben, hűtőben pihentessük 2 órát. (A több sem árt neki.)
  4. Amikor elkezdjük melegíteni a grillt közepes/magas hőfokra, vegyük ki a csirkét a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen.
  5. Csöpögtessük le a húst, és fűzzünk nyársra 5-8 darabot.
  6. A kész nyársakat tegyük fel a forró grillre és 10 perc alatt süssük készre, időnkénti forgatással.
  7. A nyárs zöldségekkel gazdagítható.
  8. Rizzsel vagy salátával kínáljuk.