A jalapeno remek alapanyag grillezéshez. Ha fetával töltve már készítettünk, akkor jöhet a húsimádó változat is!

Kolbászos jalapeno a grillen

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 1

Kolbászos jalapeno a grillen

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 24 db jalapeno paprika
  • 340 g sütnivaló kolbász
  • 12 szelet bacon

Elkészítés:

  1. A paprikákat készítsük elő: mossuk meg őket, hosszában vágjuk ketté és távolítsuk el a magházat. Törüljük szárazra.
  2. A közepes hőfokra előmelegített grillen kezdjük el sütni a kolbászokat. Nem kell teljesen átsütni, amikor elveszíti rózsaszín színét a hús, vegyük le.
  3. A jalapeno paprikákat töltsük meg kolbásszal, majd tekerjük körbe baconnel. Ha kell rögzítsük ezt egy fogpiszkálóval.
  4. Tegyük fel a paprikákat a grillre, és időnkénti forgatás mellett süssük készre az egészet 15 perc alatt. Amikor a bacon ropogóssá válik, akkor általában már jó.
  5. Előételként vagy parti falatokként tálaljuk!