Ez a kedvenc grill ételem, melyet az első élő Grillshown elkészítettem. A zsűrinek nagyon ízlett és így ezzel az étellel a nap győztese lettem.

Kolbászos tarja, amerikai káposztasalátával

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 3

Kolbászos tarja, amerikai káposztasalátával

írta: Schwarczenbarth zoltán

Hozzávalók:

  • 8 szelet Sertés tarja
  • 0.5 kg magyaros kolbásztöltelék
  • 4 evőkanál bbq fűszerkeverék
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg fehérkáposzta
  • 10 dkg vöröskáposzta
  • 10 dkg Sárgarépa
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál almaecet
  • 6 evőkanál majonéz
  • 20 gramm porcukor

Elkészítés:

 

  • A tarjából 1 cm vastag szeleteket vágunk.
  • 2 szelet húst lefektetünk, megkenjük olivaolajjal és megszórjuk bbq fűszerkeverékkel.
  • Az egyik szelet hús közepére rakunk egy adag kolbásztölteléket, és ráfektetjük a másik szelet húst a fűszeres felével lefelé.
  • A két hússzeletet óvatosan, vékonyra összeklopfoljuk.
  • A hússzelet mindkét felét bekenjük olivaolajjal, majd megszórjuk bbq fűszerkeverékkel.
  • Forró rácson a hús mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • A káposzta salátához  a zöldségeket vékony csíkokra vágjuk.
  • A majonézt összekeverjük a porcukorral és az almaecettel.
  • A kész öntetet ráöntjük a zöldségekre, és alaposan összekeverjük. 
  • A húst, ha megsült, káposzta salátával tálaljuk.