Az ősz legfinomabb ízei egyetlen nyárson, ami meglepően gyorsan el is készül. Igazi ízbomba, próbálja ki!

Mézes csirkenyárs édesburgonyával és barackkal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Mézes csirkenyárs édesburgonyával és barackkal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 1 db édesburgonya
  • 4 db őszibarack
  • 240 ml borecet
  • 130 ml méz
  • 2 ek olaj
  • 1 db hagyma
  • 120 g pekándió
  • fél kk kömény
  • 2,5 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A megpucolt édesburgonyát pároljuk meg 10-12 percig. Amikor már majdnem jó, de még kemény a húsa, akkor jó! Ezután vegyük ki a gőzből és hűtsük le.
  3. Az ecetet, a méz felét, egy evőkanál olajat, két kiskanál sót és a bors háromnegyedét keverjük össze, és melegítsük meg egy serpenyőben. Majd sűrítsük be 12-15 perc alatt.
  4. A csirkét, az édesburgonyát, a hagymát és a barackot vágjuk falatnyi darabokra és húzzuk őket felváltva a nyársra.
  5. A besűrített máz felét tegyük félre, a másik felével pedig bőségesen kenjük le a nyársakat.
  6. Ezután mehetnek is fel a grillre 4-5 perc sütésre.
  7. Amíg a nyársak pirulnak, a pekándiót a maradék mézzel, olajjal, köménnyel, sóval és borssal keverjük össze, és pirítsuk meg egy serpenyőben 3-5 percig.
  8. Közben fordítsunk egyet a nyárson is, és süssük készre a húst.
  9. A maradék mázzal lekenve és a pekándiós keverékkel tálalva kínáljuk.