Aki szereti a borsot, annak ez a recept kész mennyország. A nyárson sült csirkefalatok édes, pikáns és savanykás ízében dominál a bors, de nem annyira, hogy tönkre tegye a jól kiegyensúlyozott harmóniát.

Nyárson sült borsos csirke

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Nyárson sült borsos csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 750 g csirkemell filé
  • 1 ek fekete bors
  • 1 ek zöld bors
  • 1 tk só
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 60 g baracklekvár
  • 2 db lime
  • 2 ek halszósz

Elkészítés:

  1. Előkészületként melegítse elő a grill magas hőfokra, majd a sütés megkezdése előtt vegye vissza közepesre a hőmérsékletet.
  2. Amennyiben bambusz nyársakat használ, fél órával a sütés előtt áztassa be őket melegvízbe, hogy ne égjenek majd el a grillen.
  3. A bőrétől megfosztott csirkemellett vágja fel falatnyi darabokra.
  4. A még intenzívebb ízek kedvéért a borsokat megpiríthatja a grillen. Amikor már érződik az aromája, de még nem égett meg, vegye le a drillről és egy aprítóban keverje össze a sóval, fofkhagymával, halszósszal, a két lime levével és a lekvárral.
  5. A lime héjából egy keveset tegyen félre tálaláshoz, a többi ugyancsak mehet a pácba.
  6. Ezzel a ragacsos, ízes páccal kenje le a csirkét, majd húzza őket nyársra.
  7. A grillen oldalanként 4-5 perc alatt süsse készre a húst, és már tálalhatja is.