Ez a pác igazi telitalálat, ha sertésről van szó. Sült, grillezett és előre pirított változatnál is nagyon finom lesz a végeredmény.

Pácolt sertés szelet

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: 4

Pácolt sertés szelet

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db sertés szelet
  • 2 ek mustár
  • 120 ml olívaolaj
  • 60 ml alma cider ecet
  • 60 g barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk chili pehely
  • 5 g só

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjünk össze minden hozzávalót a sertésen kívül. A fokhagymát zúzzuk össze, hogy az ízek minél jobban beleoldódjanak a pácba.
  2. A páclébe áztassuk be a sertésszeleteket, és tegyük be a hűtőbe, legalább 2 órára, pihenni.
  3. Közben melegítsünk elő egy öntöttvas serpenyőt közepes hőfokra.
  4. Amikor a pácolás lejárt, tegyük a húst a serpenyőre, és oldalanként 7 perc alatt süssük aranybarnára. Azonnal tálalható.