Omlós pácolt steak, ami kellemesen fokhagymás. Zöldsalátával még nyáron sem túl nehéz.

Pácolt steak

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: 4

Pácolt steak

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg rib eye steak
  • 120 ml balzsamecet
  • 60 ml szójaszósz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 kk fekete bors
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 kk Worcestershire szósz
  • fél kk só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a balzsamecetet, a szójaszószt, az apróra vágott fokhagymát, a mézet, az olívaolajat, a fekete borsot, a Worcestershire szószt, a sót és a cayenne borsot.
  3. A steakeket tegyük bele a pácba, fedjük le, és mehet a hűtőbe pihenni. Minél tovább áll, annál intenzívebbek lesznek az ízek, de pár órát nyugodtan hagyjuk ott.
  4. Enyhén olajozzuk be a rácsokat, és tegyük fel a szobahőmérsékletre felengedett húst a a grillre.
  5. Oldalanként 7 perc alatt süssük készre.